Aktualizováno: rok 2009

Klokan

11. března 2009 v 16:54 |  zvířátka
Existuje 54 druhů klokanů. Klokani žijí v Austrálii nebo na Nové Guineji. Klokani jedí trávu a listy nízkých keřů. Klokan skáče na zadních nohách rychlostí až 65 km/h. Jedním velkým skokem dokáže překonat vzdálenost až 12 m. Tělo nesou zadní nohy, ve stoje slouží jako opora ocas. Narozený klokan je malý a nevyvinutý, měří jen 2 cm. Samice má kapsu, kde mládě dokončí svůj vývoj. Novorozeně se vyšplhá do kapsy, kde se přisaje na mléčnou bradavku. Kolem 7. měsíce mládě vystrčí hlavu z vaku, ochutná trávu, ale když je v nebezpečí, hned zaleze zpět do vaku. Do něj leze hlavou na před, takže ve vaku musí udělat kotoul. Ten je však brzy obsazen dalšími přírůstky, tudíž klokáně strká hlavu do vaku jen tehdy, když se chce napít. V 1. roce se již pase s ostatními, neleze již zpět do vaku, ale zůstává v blízkosti matky do 2. roku.

Některé druhy klokanů:

- Klokan pralesní
- Klokan Doriův
- Klokan stromový
- Klokan pruhovaný
- Klokan zaječí
- Klokan páskovaný
- Klokan hbitý
- Klokan velký
- Klokan obrovský - dosahuje výšky dospělého muže. Délka těla i s ocasem je asi 3 m (ocas - 90 cm). Váží asi 100 kg.
- Klokan rudokrký
- Klokan rudý - největší vačnatec - váží asi 90 kg
- Klokan černonohý
- Klokan bažinný
- Klokan dama

KLOKAN OBROVSKÝ

KLOKAN RUDÝ

KLOKAN RUDOKRKÝ


KLOKAN DAMA

(obrázky)
  1. tady
  2. tady
  3. tady
  4. tady
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama