Aktualizováno: rok 2009

Tygr Sibiřský

29. března 2009 v 18:30 |  zvířátka
Hmotnost: 250 - 280 kg
Délka:samci 2,7 - 3,8 m, samice jsou menší
Výška těla v kohoutku:105 - 110 cm
Věk: asi 15 let
Rozšíření: Dálný východ - dnes už jen Mandžusko a Korea, dříve až k Bajkalu
Potrava: masožravec - divoká prasata, srnci, jeleni, občas i medvědi

Tygr sibiřský (též ussurijský) je největší z kočkovitých šelem. Od ostatních tygrů se liší dlouhou huňatou srstí, která však není tak výrazná jako u ras tropických. Nežije na Sibiři, ale v oblasti řeky Amur, kde po většinu roku leží sníh. V zimě má srst světlou, žlutooranžovou, v létě pak poněkud tmavší. Samci žijí samotářsky. Tygr dospívá ve věku 3 - 5 let. Rozmnožují se po celý rok. Samice rodí v jednom vrhu nanejvýš 7 mláďat, většinou ale rodí 3 - 4 mláďata. Revír samce je obrovský, dělí se o něj obvykle se dvěma samicemi.
Hrozilo mu vyhubení, ale díky úsilí a spolupráci světové veřejnosti, jež se postavila za ochranu tygra sibiřského, přežil. Ve volné přírodě přežívá posledních 200 - 300 jedinců, v zajetí je jich okolo 1000.




(obrázky):
  1. tady
  2. tady
  3. tady
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Delfuša- tvůj milášek Delfuša- tvůj milášek | 10. července 2009 v 20:04 | Reagovat

sem tvůj nejoblíbenější plyšák máš krásnej blog fakt ae jako delfa tam musí bejt taky přecene

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama