Aktualizováno: rok 2009

Vačice opossum

11. března 2009 v 16:28 |  zvířátka
Délka: tělo - až 50 cm a ocas - asi 40 cm
Hmotnost: dospělá vačice váží až 1,5 kg
Potrava: myši, krysy, ale nepohrdne ani drůbeží, ptačí vejce, plody a hmyz
Věk: 3 - 5 let
Výskyt: jižnější oblasti Severní Ameriky

Vačice opossum má holý a porostlý šupinami ocas. Její ocas je také ovíjivý, který ji pomáhá při šplhání po stromech. Nepříznivé životní podmínky překonává ve stavu strnulosti. Žije nočním způsobem života, přes den spí. V nebezpečí se vačice převrátí na bok nebo záda, zavře oči a vyplázne jazyk. Jakmile nebezpečí pomine vačice prchá do nejbližšího úkrytu. Vačice jsou ve své domovině loveny pro jemnou kožešinu, indiáni považovali i její maso za pochoutku. Vačice je samotářské zvíře. samice rodí okolo sedmi mláďat. Mláďata jsou asi 1 centimetr dlouhá. Další vývoj probíhá ve velkém dopředu otevřeném vaku na břiše. Oči otevírají po jednom až dvou měsících. Dospívají ve věku 6-8 měsíců. Odrostlejší mláďata nosí na hřbetě, kde se mláďata přidržují ocásky.



http://www.kiwiweb.cz/foto/0possum.jpg


http://dumka.info/pet00/00/1101b.jpg

(obrázky)
  1. tady
(ostatní sem nenašla)
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama