Aktualizováno: rok 2009

Prosinec 2009

Koně

30. prosince 2009 v 13:47 zvířátka
Nejstarším předkem koní byl Eohippus (vyhynulý), který byl vysoký asi jen 60 cm. Měl pětiprsté končetiny a žil před více než 50 miliony let.
  • Nejmenší je shetlandský poník, který měří v kohoutku 120 cm
  • Největší je shireský kůň, který měří v kohoutku až 138 cm a váží 1 135 kg

Sob polární

29. prosince 2009 v 14:22 zvířátka
(Rangifer tarandus)
Velikost: 130 - 220 cm
Výška: 110 - 130 cm
Hmotnost: 100 - 300 kg
Potrava: byliny, lišejníky
Mláďata: samice je březí 7 - 8 měsíců. Většinou rodí 1 mládě
Rozšíření: Severní Amerika (Aljaška, Kanada), Skandinávie, Rusko

diplomek za "Kdo je to?"

29. prosince 2009 v 14:02 Diplomky
TAK SICE SEM PSALA, ŽE PRVNÍ DVA BUDOU MÍT DIPLOMKY, ALE VŠICHNI CO STE PSALI DO KOMENTŮ, STE PSALI SPRÁVNOU ODPOVĚĎ. DIPLOMEK JE JEDEN SPOLEČNÝ, TAK DOUFÁM, ŽE VÁM TO NEVA. DÍK ZA ÚČAST.
ADMINKA.

Kdo je to???

28. prosince 2009 v 15:33
POZNÁŠ KDO JE NA OBRÁZKU?? PRVNÍ 2 DOSTANOU DIPLOMEK. TAK SE ZAPOJTE. DÍK! ADMINKA.

The Rasmus - Ten black roses

28. prosince 2009 v 14:51 The Rasmus

Life is like a boat in a bottle,
Try to sail you cant with no air,
Day by day it only gets harder,
Try to scream but nobody cares,
Through the glass you see the same faces,
Hear their voices fade like a drum,
When your life's a boat in a bottle,
You're surrounded drifting alone,

Kaká

28. prosince 2009 v 14:48 celebrity
Povolání: fotbalista
Datum narození: 22. 4. 1982
Místo narození: Brazílie
Znamení: býk


poušť Kalahari

28. prosince 2009 v 14:10 příroda
Je to subtropická poušť, která se nachází v Africe. Její národní parky vypovídají o své rozmanitosti. Deště bývají pravidelně na podzim. Na severu spadne okolo 500 mm srážek a na jihu okolo 300 mm srážek. Průměrná teplota v létě je 30°C a zimní noci jsou velmi chladné. Na severu Kalahari, kde spadne více srážek jsou rozsáhlé suché savany a bažinaté pánevní mokřiny.

Dikobraz

27. prosince 2009 v 17:51 zvířátka
(Hystrix)
Potrava: je býložravec (ovoce, kořínky, hlízy)
Výskyt: Afrika, jižní a jihovýchodní Asie, Středozemí. V Evropě na Apeninském poloostrově, Sicílii. Na Balkáně už pravděpodobně vyhynuli.